Kuvankäsittely tekoälyllä: Aftershoot + Imagen AI

JAA YSTÄVÄLLE

kuvankäsittely tekoäly, imagen ai aftershoot lightroom

Kaikki julkaisuni tässä blogissa saattavat sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit on merkattu alleviivauksella.

Markkinoilla on kaksi aivan huikeaa työkalua jotka nopeuttaa koko kuvankäsittelyprosessia ja jotka toimivat saumattomasti Adobe Lightroomin kanssa: Aftershoot kuvien valikointiin ja Imagen AI kuvien ediointiin.

Lyhyt esittely molemmista: Aftershoot hyödyntää tekoälyä valikoidessan kuvauskeikan parhaat kuvat. Ei enää kuvien manuaalista valikointia joka syö tuntikausia kallisarvoista aikaasi. Jätä homma Aftershootille, odota muutama minuutti ja kuvat ovat valikoitu. Toki voit tarkistaa lopputuloksen ja muuttaa valintoja tarvittaessa mutta tämä softa tekee valtavan hyvää työtä ja muutokset ovat harvoin tarpeen.

Imagen AI: käsittelee kuvat puolestasi tekoälyn avulla. Tämä on kuin presetit steroideilla: kuviin tehdään täysin yksilölliset säädöt perustuen editointityyliisi. Valittavana on myös valmiita, ammattilaisten profiileja. Valitset niistä mieleisesi ja ohjelma hoitaa editoinnin.

Molemmat ohjelmat tarjoavat ilmaisen kokeilujakson: Aftershoot 30 päivää ja Imagen AI 1500 ilmaista kuvan editointia. Joten et menetä mitään jos kokeilet, mutta varoituksen sana: kun kokeilet näitä työkaluja, paluuta entiseen ei enää ole. 🙂

Tämä tutoriaali opastaa sinut läpi kuvankäsittelyprosessin käyttäen Adobe Lightroomia yhdessä Aftershootin ja ImagenAI:n kanssa. Hyödyntämällä näitä työkaluja, voit säästää merkittävästi aikaa kuvien karsinnassa ja editoinnissa, jolloin voit keskittyä enemmän luovuuteen ja uuden sisällön luomiseen. Näillä ohjeilla pääset hyvin alkuun! AfterShootin ja Imagen AI:n käyttöliittymät ovat äärimmäisen yksinkertaiset ja molemmat ohjelmistot itsessään sisältävät laadukkaat tutoriaalit.

Osa 1: Lightroom

 1. Aloita importtaamalla haluamasi kuvat Adobe Lightroomiin.

Osa 2: Aftershoot

 1. Avaa Aftershoot-ohjelma ja luo uusi albumi. Voit tehdä tämän napsauttamalla ”+New Album” -painiketta.
 2. Tuo kuvakansio Aftershootiin.
 3. Kun olet tuonut kuvat Aftershootiin, aloita karsinta napsauttamalla ”Start Culling” -painiketta oikeassa alakulmassa.
 4. Valitse kuinka tiukasti tai väljästi ohjelma suorittaa karsinnan. Voit säätää tätä asetusta tarpeesi mukaan, esimerkiksi tiukemmaksi, jos haluat poistaa kaikki tärähtäneet kuvat ja duplikaatit (ks. kuva 1). Itse käytän tiukimpia mahdollisia asetuksia jotta duplikaatteja ei tulisi.
 5. Aseta seuraavaksi kuinka ohjelma merkitsee valitut kuvat. Tämän voit tehdä napsauttamalla ”Change Stars/Colors”. Esimerkiksi, voit asettaa, että kaikki kuvat, jotka menevät editointiin, merkitään kolmella tähdellä (ks. kuva 2)
 6. Käynnistä lopulta karsintaprosessi napsauttamalla ”Start Culling”. Odota muutama minuutti kun ohjelma tekee työnsä.
 7. Kuvat järjestetään nyt pinoksi. Jokainen pino sisältää samankaltaisia kuvia, ja parhaaksi valittu kuva on päällimmäisenä kolmen tähden merkinnällä.
 8. Käy läpi pinoja, tee tarvittavat muutokset ja lopuksi tallenna valinnat.
aftershoot tutorial 2
Kuva 1
aftershoot tutorial 1
Kuva 2

Osa 3: Lightroom

 1. Avaa seuraavaksi kyseinen kansio Lightroomissa. Valitse kaikki kuvat (ctrl + a), valitse ”Metadata” ja sitten ”Read Metadata from Files”. Nyt Aftershootissa tehdyt merkinnät tulevat Lightroomiin ja kuvasi ovat valmiita edittiin.

Osa 4: ImagenAI

 1. Sulje Lightroom ja avaa ImagenAI.
 2. Valitse profiili, jota aiot käyttää editointiin (ks. kuva 3). Voit käyttää omaa profiiliasi tai ohjelman tarjoamia profiileja.
 3. Avaa Lightroom-katalogisi ImagenAI:ssa.
 4. Valitse kansio tai kokoelma, joka sisältää haluamasi kuvat, ja valitse sitten vasemmalta filtteristä, mitkä kuvat valitaan kyseisestä kansiosta. Itselläni on tässä esimerkissä valittuna 3 tähden kuvat. Se tarkoittaa että ImagenAI valitsee vain 3 tähden kuvat editointiin ja jättää muut ennalleen. Anna tässä vaiheessa myös projektille nimi (ks. kuva 4).
 5. Aloita kuvien lähettäminen napsauttamalla ”Upload”.
 6. Kun kuvat on lähetetty ja muokattu, napsauta ”Download to review” -vaihtoehtoa. Tämä avaa Lightroomissa kyseisen kansion (ks. kuva 5).
 7. Voit nyt tehdä lopulliset hienosäädöt kuvillesi Lightroomissa.
 8. Viimeiseksi, napsauta ImagenAI:ssa ”Upload Edits” -vaihtoehtoa. Tämä auttaa kouluttamaan AI-profiiliasi ja optimoi tulevia kuvankäsittelyprosessejasi (ks. kuva 6).
imagenai profiles
Kuva 3
imagenai select
Kuva 4

imagen ai
Kuva 5
imagen ai 2
Kuva 6

Lopuksi

Viimeisen puolen vuoden ajan olen omaksunut täysin uudenlaisen työskentelytavan valokuvaajan työssäni. Käyttööni on tullut kolmikko tehokkaita työkaluja: Aftershoot, Imagen AI ja Lightroom, joiden ansiosta tehokkuus työssäni on parantunut huomattavasti. En voi kuvitellakaan palaavani takaisin entiseen.

En ole kohdannut toistaiseksi yhtäkään valokuvaajaa, joka aidosti nauttisi kuvien valikoinnista ja editoinnista. Monelle meistä nämä ovat aikaavieviä ja usein rasittaviakin tehtäviä, välttämätön paha, jotka on hoidettava pois alta mahdollisimman pian kuvauskeikan jälkeen. Tiedän, sillä olen itsekin ollut siinä tilanteessa.

Mutta Aftershoot, Imagen AI ja Lightroom ovat muuttaneet työn kulkua. Niiden avulla voin suorittaa nämä ”pakolliset pahat” tehtävät huomattavasti nopeammin, jättäen enemmän aikaa luovalle prosessille, asiakkaiden kohtaamiselle ja muille tärkeille asioille. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, sillä uskon, että ne voivat tarjota myös sinulle saman merkittävän parannuksen työprosessiisi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja

Picture of Joni Pystö

Joni Pystö

Tampereella asuva freelancer jonka sydäntä lähellä ovat valokuvaus, nettisivujen rakentaminen ja niihin liittyvät sovellukset ja palvelut.

Viimeisimmät artikkelit

Kuukauden tarjous

Huomautus

Saatan ansaita palkkion tietyistä tässä blogissa mainituista tuotteista tai palveluista. Voit olla varma, että suosittelen vain tuotteita ja palveluita, joita olen itse käyttänyt ja/tai joiden uskon olevan arvokkaita lukijoilleni. Jos teet ostoksen tai rekisteröitymisen tämän blogin linkkien kautta, et maksa enempää, mutta autat minua pitämään tämän sivuston aina ilmaisena ja laadukkaana. Kiitos!

-Joni