Webhotelli vertailu: Hostaan vs. Zoner

JAA YSTÄVÄLLE

hostaan vs zoner vertailua

Suomen Hostingpalvelut: Hostaan vs. Zoner

Päivitetty 19.11.2023

Kaikki julkaisuni tässä blogissa saattavat sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit on merkattu alleviivauksella.

Kun etsit luotettavaa hostingpalvelua, Suomessa on kaksi suurta nimeä, jotka erottuvat joukosta: Hostaan ja Zoner. Molemmat tarjoavat laajan valikoiman palveluita, mutta kumpi niistä on parempi valinta sinulle? Tässä artikkelissa vertailemme näitä kahta palveluntarjoajaa ja jaamme omia kokemuksiamme niiden käytöstä. Erityisesti keskitytään WordPressille optimoituihin paketteihin, mutta rakennat nettisivut sitten millä hyvänsä, löydät etsimäsi näiltä kahdelta palveluntarjoajalta.

KIIREISELLE LUKIJALLE: Molemmat ovat erittäin hyviä palveluntarjoajia, etkä voi mennä vikaan, valitset sitten kumman tahansa. Suurpiirteisesti voi sanoa että jos hinta ratkaisee, ota Hostaan. Jos taas olet hieman teknisempi kaveri ja kaipaat paketillesi laajuutta, nappaa Zoner.

Hostaan vs. Zoner

Heti alkuun täytyy todeta että molemmilla on erittäin hyvät paketit tarjonnassa ja olen asiakkaana sekä Hostaanilla että Zonerilla. Zonerilla on usein tarjouksia, jotka tekevät heidän paketeistaan houkuttelevia. Ne kannattaa tsekata. Tosin Hostaan ei kovin pahasti jää jälkeen tässä vaan myös heidän sivuillaan näkee usein valtavan houkuttelevia tarjouksia!

Kun tarkastellaan Hostaanin ja Zonerin tarjoamia WordPress-webhotellipaketteja, huomataan että molemmilla löytyy valikoimistaan erittäin hyvät peruspaketit.

zoner 2
Zonerin valikoima on hieman laajempi ja se näkyy hinnassa. Kuvia klikkaamalla pääset tarkastamaan reaaliaikaiset kampanjatarjoukset.

Hintakilpailu on lähes jatkuvien kampanjoiden takia suhteellisen tasaista ja jos hinta on ainoa kriteeri, suosittelen tsekkaamaan molempien palveluntarjoajien sivustot. Usein voiton vie Hostaan mutta välillä Zoner yllättää sellaisilla tarjouksilla että leuka putoaa lattiaan.

Tässä vielä hieman tarkempia speksejä molempien paketeista:

Levytila

  • Hostaan WP Lite: 5 GB levytilaa / Zoner Starter: 10 GB levytilaa.
  • Hostaan WP Super: 10 GB levytilaa / Zoner Business: 20 GB levytilaa.
  • Hostaan WP Pro: 15 GB levytilaa / Zoner Business Premium: 40 GB levytilaa.
  • Zoner Enterprise: 80 GB levytilaa.

Paljonko sitten on riittävästi levytilaa? Se riippuu siitä millaisen sivuston olet rakentamassa. Esimerkiksi tämän www.sivutalo.fi:n käytetty levytila on kirjoitushetkellä (19.11.23) noin 1,1 GB.

Nopeus ja suorituskyky

  • Hostaan: Käyttää UpCloudin pilviteknologiaa nopeuttaakseen sivustojen latausaikoja. Hostaanin mukaan se on maailman nopein suomalainen pilvipalvelussa ja kaikki asiakasdata sijaitsee Suomen rajojen sisällä.
  • Zoner: Hyödyntää Google Cloudin teknologiaa, mukaan lukien NGINX, tarjoten nopeita latausaikoja ja suorituskykyä.

Helppokäyttöisyys ja Hallintapaneeli

  • Hostaan: Tarjoaa Plesk-hallintapaneelin, joka on suunnattu WordPress-käyttäjille. Sisältää helpon WordPress-asennus ja päivitystyökalut. Hostaan myös tarjoaa verkkosivujen siirron heidän palvelimelleen. Tämä tiedoksi jos sinulla on jo sivusto toisella palveluntarjoajalla mutta haluat vaihtaa.
  • Zoner: Hallintapaneeli on heidän itse suunnittelema. Henkilökohtaisesti en ole tämän ratkaisun fani, ja pidän Hostaanin ratkaisua ehdottomasti parempana. Toki Zonerilla on apuna erittäin nopeasti vastaava Chat-asiakaspalvelu mutta niin on kyllä Hostaanillakin.

Asiakaspalvelu ja tuki

  • Hostaan: Erittäin nopea ja asiantunteva asiakaspalvelu. Ystävällinen, reagoiva. Parempaa palvelua muilta en ole saanut.
  • Zoner: Tarjoaa asiakaspalvelua chatin, sähköpostin ja puhelimen kautta, mukaan lukien 24/7 chat-tuki. Tämäkin on hyvä mutta Hostaan vie voiton.

Hostaan vs. Zoner – Plussat ja miinukset:

Zoner – WP.one Paketit
  1. Tehokas Suorituskyky: Google Compute Optimised CPU ja Google Kubernetes tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn.
  2. Monipuoliset Ominaisuudet: Tarjoaa kattavat ominaisuudet, kuten WP Rocket (erittäin hyvä etu!), Uptime Monitor, DDoS-suojaus jne.
  3. Laajennettavuus: Erilaiset paketit, jotka skaalautuvat sivuston tarpeiden mukaan.
  4. 🚫Hallintapaneeli: Ei Pleskiä, vaan heidän oma ratkaisu josta itse en ainakaan välitä.
  5. 🚫Hinta: Korkeammat hinnat, jotka voivat olla kynnys pienille sivustoille tai aloitteleville bloggaajille.
Hostaan – WordPress Paketit
  1. Nopeus ja luotettavuus: UpCloudin pilvipalvelun käyttö takaa nopeat latausajat ja vikasietoisuuden.
  2. ✅Plesk-hallintapaneeli: Helppokäyttöinen ja monipuolinen, sopii erilaisille käyttäjille.
  3. ✅Erinomainen asiakastuki: Asiakaspalvelu tarjoaa nopeaa ja asiantuntevaa tukea. Ja aina erittäin ystävällisesti.
  4. ✅Hinta-laatusuhde: Kilpailukykyiset hinnat ja alennukset uusille tilauksille.
  5. ✅Palvelimen sijainti: Palvelimet ovat Suomessa
  6. 🚫Rajoitetut resurssit joissakin paketeissa: Esimerkiksi WP CLI ei ole oletuksena (tähän tulossa muutos), sähköposteja ja levytilaa (mutta usein myös hintaa) on vähemmän.

Yhteenveto ja Suositukset

Yhteenvetona sanottakoon että huonoja ja hyviä puolia on lopulta aika hankala listata. Toiselle positiivinen asia on se että hinta on alhaisempi, mutta ominaisuuksia vähemmän. Toiselle hinta ei ole ongelma, mutta negatiivisena nähdään se että jokin ominaisuus on jollain tapaa rajoitettu. Kuten jo artikkelin alussa totesin, molemmat ovat valtavan hyviä alallaan, etkä mene metsään otit sitten paketin kummalta vain. Sivutalo käyttää molempia.

Ja vielä yksi asia: eräs juttu mikä kallistaa usein vaakakupin Hostaanin suuntaan ja se on Hostaanin erinomainen asiakaspalvelu ja heidän proaktiivinen lähestymistapansa sivustojen turvallisuuteen. Hostaan on tunnettu erinomaisesta asiakaspalvelustaan ja omat kokemukseni ovat olleet erittäin positiivisia. Erityisesti mieleeni on jäänyt tilanne, jossa sivustoni oli vaarassa haavoittuneen pluginin vuoksi. Ennen kuin ehdin edes reagoida ongelmaan, Hostaanin tiimi oli jo ottanut asian haltuun ja päivittänyt pluginin manuaalisesti suojellakseen sivustoani. Tämä osoitti minulle, että Hostaan on valmis menemään ylimääräisen mailin asiakkaidensa turvallisuuden takaamiseksi.

Mutta kumpi sitten sopisi sinulle? Vastaus on: kumpi vain! Molemmat ovat erittäin hyviä! Lopulta valinta riippuu omista tarpeistasi ja siitä, mitä arvostat eniten hostingpalvelussa.

Toivottavasti tämä artikkeli auttaa sinua tekemään päätöksen, joka sopii parhaiten sinulle ja sivustollesi. Kerro kommenteissa kumpaan päädyit. Jaa myös omat kokemuksesi näistä kahdesta hienosta palveluntarjoajasta. Näin autat muitakin päätöksen teossa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja

Joni Pystö

Joni Pystö

Tampereella asuva freelancer jonka sydäntä lähellä ovat valokuvaus, nettisivujen rakentaminen ja niihin liittyvät sovellukset ja palvelut.

Viimeisimmät artikkelit

Kuukauden tarjous

Huomautus

Saatan ansaita palkkion tietyistä tässä blogissa mainituista tuotteista tai palveluista. Voit olla varma, että suosittelen vain tuotteita ja palveluita, joita olen itse käyttänyt ja/tai joiden uskon olevan arvokkaita lukijoilleni. Jos teet ostoksen tai rekisteröitymisen tämän blogin linkkien kautta, et maksa enempää, mutta autat minua pitämään tämän sivuston aina ilmaisena ja laadukkaana. Kiitos!

-Joni