Sisältömarkkinointi – Nämä asiat sinun pitää tietää

JAA YSTÄVÄLLE

sisältömarkkinointi

Kaikki julkaisuni tässä blogissa saattavat sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit on merkattu alleviivauksella.

Sisältömarkkinointi voi kuulostaa aluksi monimutkaiselta termiltä, mutta todellisuudessa se on suoraviivainen konsepti, joka on avain yrityksen menestykseen digitaalisessa maailmassa. Tämä opas on suunnattu aloittelijoille, jotka haluavat ymmärtää sisältömarkkinoinnin perusteet ja oppia parhaat käytännöt ja työkalut. Joten, aloitetaanpa matkamme sisältömarkkinoinnin maailmaan.

Sisältömarkkinoinnin perusteet: Mitä se on?

Sisältömarkkinointi on erittäin tärkeä käsite digitaalisessa markkinoinnissa ja se on jotain, johon jokaisen yrittäjän ja freelancerin tulisi perehtyä. Se ei ole vain yksi osa-alue muiden joukossa, vaan se on itse asiassa koko digitaalisen markkinoinnin ytimessä. Mutta mitä sisältömarkkinointi itse asiassa on?

Perusmuodossaan sisältömarkkinointi on strategia, jossa tuotetaan ja jaetaan arvokasta, relevanttia ja johdonmukaista sisältöä houkuttelemaan ja sitouttamaan selkeästi määriteltyä yleisöä, tavoitteenaan saada tämä yleisö toimimaan halutulla tavalla – usein ostamaan tuote tai palvelu. Sisältö voi olla mitä tahansa blogikirjoituksista ja sosiaalisen median päivityksistä aina webinaareihin, podcasteihin ja infografiikkaan.

Sisältömarkkinoinnin perimmäinen tavoite on luoda suhteita potentiaalisiin asiakkaisiin antamalla heille arvokasta sisältöä ilman välitöntä myyntipainetta. Tämä lähestymistapa rakentaa luottamusta ja uskottavuutta yrityksen ja sen yleisön välillä. Tämä vuorostaan kannustaa asiakkaita valitsemaan yrityksesi, kun he ovat valmiita tekemään ostopäätöksen.

Sisältömarkkinoinnin tärkein tekijä on siis ”arvo”. Tämä tarkoittaa, että sinun on ymmärrettävä yleisösi tarpeet ja kiinnostuksen kohteet ja pyrittävä tuottamaan sisältöä, joka vastaa näihin tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin. Tärkeintä on, että sisältö saa yleisön tuntemaan, että he saavat jotain merkityksellistä ja hyödyllistä heidän kallisarvoista aikaa ja huomiota vastaan.

Hyvän sisältömarkkinoinnin pitäisi myös olla johdonmukaista. Tämä ei tarkoita vain sisällön säännöllistä julkaisemista, vaan myös sen varmistamista, että kaikki sisältö heijastaa yrityksesi brändiä ja sen arvoja.

Sisältömarkkinointi ei ole yhtä kuin pikavoitto. Se on pitkäaikainen strategia, joka rakentuu ajan myötä. Se vaatii sinnikkyyttä, kärsivällisyyttä ja jatkuvaa oppimista ja kehittymistä. Mutta kun sisältömarkkinointi tehdään oikein, se voi olla erittäin palkitsevaa ja tuoda merkittävää kasvua liiketoimintaasi.

Miksi sisältömarkkinointi on tärkeää yrityksellesi?

Sisältömarkkinoinnin merkitystä yrityksille ei oikein voi liioitella. Elämme aikakautta, jolloin kuluttajat ovat yhä tietoisempia ja valikoivampia valinnoissaan. He haluavat tuntea yritykset, joiden kanssa he tekevät kauppaa, ja tuntea yhteyden niihin. Sisältömarkkinointi antaa sinulle mahdollisuuden rakentaa tämän yhteyden, luoda luottamusta ja sitouttaa asiakkaasi pitkällä aikavälillä. Sisältömarkkinoinnin 5 hyötynäkökulmaa yrityksellesi:

 1. Luo luottamusta ja uskottavuutta: Hyvin suunniteltu ja toteutettu sisältömarkkinointi auttaa sinua rakentamaan brändiäsi ja luomaan luottamusta potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa. Arvokkaan ja informatiivisen sisällön jakaminen näyttää, että olet asiantuntija alallasi. Se osoittaa, että ymmärrät asiakkaittesi tarpeet ja haasteet, ja että olet valmis antamaan heille tarvitsemansa tiedot ja ratkaisut.
 2. Parantaa hakukoneoptimointia (SEO): Hakukoneet, kuten Google, rakastavat laadukasta ja relevanttia sisältöä. Jatkuvasti uuden ja arvokkaan sisällön julkaiseminen parantaa sivustosi näkyvyyttä hakutuloksissa ja auttaa sinua houkuttelemaan enemmän orgaanista liikennettä.
 3. Edistää asiakasuskollisuutta: Sisältömarkkinointi ei ole vain uusien asiakkaiden houkuttelemista. Se on myös tehokas tapa sitouttaa nykyisiä asiakkaitasi. Jatkuvasti hyödyllistä ja kiinnostavaa sisältöä tuottamalla voit pitää brändisi asiakkaiden mielissä ja rohkaista heitä pysymään juuri teidän asiakkaina.
 4. Luo arvoa asiakkaillesi: Hyvä sisältömarkkinointi antaa asiakkaillesi jotain vastineeksi heidän ajasta ja huomiosta eikä vain keskity myyntiin. Pelkästään tuputtava myynti on jäänyt tunkkaiseen historiaan ja hyvä niin. Hyvä sisältömarkkinointi voi parantaa asiakkaiden mielikuvaa yrityksestäsi ja auttaa rakentamaan pitkäaikaisia suhteita.
 5. Tukee muita markkinointistrategioita: Laadukas sisältö on elintärkeä osa useimpia digitaalisen markkinoinnin strategioita, mukaan lukien sosiaalisen median markkinointi, sähköpostimarkkinointi ja hakukoneoptimointi (SEO).

Sisältömarkkinointi ei ole ylellisyyttä, vaan välttämättömyys yrityksille, jotka haluavat menestyä nykypäivän digitaalisessa maisemassa. Se tarjoaa lukemattomia hyötyjä, mukaan lukien parantunut brändinäkyvyys, suurempi asiakasuskollisuus ja parempi SEO. Seuraavaksi tarkastelemme, miten voit aloittaa oman sisältömarkkinointistrategiasi suunnittelun ja toteuttamisen.

Miten aloittaa sisältömarkkinointi: Tarvittavat työkalut ja alustat

Sisältömarkkinoinnin aloittaminen voi tuntua aluksi isolta tehtävältä, mutta sitä ei edes kannata ajatella kertaluonteisena projektina. On olemassa sanonta: Little by little little comes a lot. Kun aloitat tänään, olet vuoden päästä jo todella pitkällä! Tässä muutamia perusasioita, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun:

 1. Ymmärrä yleisösi: Ennen kuin aloitat sisällön tuottamisen, sinun on ymmärrettävä kuka yleisösi on. Mitä he tarvitsevat tai haluavat? Mitkä ovat heidän haasteensa? Millainen sisältö heitä kiinnostaa? Käytä tämän miettimiseen aikaa! Olet asiantuntija alallasi, joten löydät kyllä vastauksen.
 2. Määritä tavoitteesi: Mikä on sisältömarkkinoinnin tavoitteesi? Onko se uusien asiakkaiden houkutteleminen, nykyisten asiakkaiden sitouttaminen, brändin rakentaminen vai jotain muuta? Tavoitteesi ohjaavat sisältöstrategiasi suuntaa.
 3. Luo sisältösuunnitelma: Hyvä sisältömarkkinointi vaatii jatkuvaa ja johdonmukaista sisällön tuottamista. Sisältösuunnitelma, johon on merkitty, mitä sisältöä tuotat, milloin ja missä kanavissa se julkaistaan, auttaa pitämään asiat järjestyksessä. Hyviä työkaluja tähän ovat esimerkiksi ilmainen Google Kalenteri jolla pääsee jo alkuun tai sitten esimerkiksi CoSchedule jolla voit hallinnoida helposti laajempaakin sisältö-suunnitelmaa.
 4. Valitse oikeat työkalut: On olemassa lukuisia työkaluja, jotka voivat auttaa sisältömarkkinoinnissa. Esimerkiksi ähköpostimarkkinoinnin työkalut, kuten GetResponse, auttavat sinua hallitsemaan sähköpostilistoja ja lähettämään uutiskirjeitä. SEO-työkalut, kuten SE Ranking, voivat auttaa sinua optimoimaan sisältöäsi hakukoneita varten. Näistä molemmista esimerkeistä on tarjolla myös ilmais- tai kokeiluversiot.
 5. Valitse oikeat alustat: On monia paikkoja, joissa voit julkaista sisältöä, mukaan lukien oma verkkosivusto, blogi, sosiaalisen median kanavat, sähköpostilistat ja paljon muuta. Valitse alustat, jotka parhaiten saavuttavat kohdeyleisösi. Oma nettisivu, YouTube ja TikTok ovat paikkoja jossa yritykset ja asiakkaat kohtaavat vuonna 2023.

Hyvä sisältömarkkinointi on prosessi, joka vaatii kokeilua, oppimista ja jatkuvaa kehitystä. Jokainen yritys on erilainen, joten sinun pitäisi räätälöidä strategiasi toimimaan parhaiten juuri sinun liiketoiminnallesi. Tämä ei tapahdu yhdessä yössä, mutta tärkeintä on aloittaminen, ei määränpäähän saapuminen!

Kuinka tunnistaa ja ymmärtää kohdeyleisösi

Kohdeyleisön ymmärtäminen on perusta kaikelle markkinointi- ja myyntityölle, mukaan lukien sisältömarkkinoinnille. Ymmärtämällä, keitä asiakkaasi ovat, mitä he haluavat ja miten he käyttäytyvät, voit luoda sisältöä, joka resonoi heidän kanssaan ja saa heidät toimimaan. Tässä on muutamia vinkkejä kohdeyleisön tunnistamiseen ja ymmärtämiseen:

 1. Tee markkinatutkimusta: Markkinatutkimus on ensimmäinen askel kohdeyleisön ymmärtämiseen. Tämä voi sisältää demografista tietoa, kuten ikä, sukupuoli, koulutus ja tulotaso, sekä psykografisia tietoja, kuten arvot, asenteet, kiinnostuksen kohteet ja elämäntapa. On olemassa monia työkaluja ja resursseja, joita voit käyttää tähän, mukaan lukien verkkokyselyt, asiakasdatan analysointi, sosiaalisen median seuranta ja paljon muuta.
 2. Luo ostajapersoonat: Ostajapersoonat ovat kuvitteellisia, yleistettyjä hahmoja, jotka edustavat asiakkaasi eri segmenttejä. Ne voivat auttaa sinua ymmärtämään asiakkaitasi syvemmin ja visualisoimaan, keitä he ovat. Persoonien pitäisi sisältää informaatiota, kuten demografinen tausta, ammatilliset roolit, tarpeet, haasteet ja motivaatiot.
 3. Kuuntele asiakkaitasi: Hyödynnä kaikki mahdollisuudet saada palautetta asiakkailtasi. Tämä voi olla asiakaspalautetta, kyselyjä, tuotearvosteluja, sosiaalisen median kommentteja, jne. Tämä antaa sinulle reaaliaikaista tietoa siitä, mitä asiakkaasi ajattelevat ja mitä he tarvitsevat.
 4. Seuraa asiakaskäyttäytymistä: Analysoi, miten asiakkaasi käyttäytyvät verkossa. Mitä sivustoja he selaavat? Mitä sisältöä he jakavat ja mistä he tykkäävät sosiaalisessa mediassa? Mitä hakusanoja he käyttävät? Tämä antaa sinulle käsityksen siitä, mistä he ovat kiinnostuneita ja miten he etsivät tietoa.
 5. Testaa ja optimoi: Lopuksi, testaa erilaisia sisältöjä, formaatteja ja kanavia nähdäksesi, mikä resonoi parhaiten yleisösi kanssa. Tämä auttaa sinua varmistamaan että tarjoat yleisöllesi arvokasta ja merkityksellistä sisältöä.

Miten tuottaa sisältöä, joka kiinnostaa yleisöäsi

Yleisösi kiinnostavan sisällön luominen vaatii aitoa ymmärrystä heidän tarpeistaan ja mielenkiinnon kohteistaan. Tässä on joitakin vinkkejä miten sisällöntuottamisessa voi onnistua:

 1. Arvo yleisöllesi: Hyvä sisältö tarjoaa aina jonkinlaista arvoa yleisölleen. Tämä voisi olla uutta tietoa, opastusta, viihdettä tai yksinkertaisesti tarina, johon he voivat samastua. Kysy itseltäsi aina, mikä on sisällön arvo yleisöllesi ja miten se auttaa heitä.
 2. Käytä tarinoita: Tarinat ovat voimakkaita välineitä, jotka voivat kytkeytyä yleisösi tunteisiin ja tehdä sisällöstäsi mieleenpainuvampaa. Tarinoita voidaan käyttää missä tahansa sisältömuodossa, olipa kyseessä sitten blogikirjoitus, video, podcast tai infografiikka.
 3. Ratkaise ongelmia: Yleisösi etsii todennäköisesti sisältöä, koska heillä on ongelma, jonka he haluavat ratkaista. Ehkä he tarvitsevat tietoa uudesta teknologiasta tai etsivät neuvoja yrittäjyyteen liittyvässä haasteessa. Mitä paremmin pystyt ratkaisemaan nämä ongelmat sisällössäsi, sitä enemmän yleisösi arvostaa sitä.
 4. Tee sisällöstäsi helposti jaettavaa: Tavoitteenasi pitäisi olla luoda sisältöä, jota yleisösi haluaa jakaa muiden kanssa. Tämä voi tarkoittaa sen varmistamista, että sisältösi on visuaalisesti houkuttelevaa, sisältää selkeitä ja tiivistettyjä tietoja tai tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman tai oivalluksen.
 5. Optimoi hakukoneille: Hakukoneoptimointi (SEO) on tärkeä osa sisällön luomista, koska se varmistaa, että yleisösi löytää sisältösi. Tämä tarkoittaa avainsanojen käyttämistä, linkkien rakentamista, meta-tietojen määrittämistä ja muita hyviä SEO-käytäntöjä. Tähän SEO-työkalu on pakollinen. Tänä päivänä näkyvyys on niin kilpailtua että ilman SEO-työkalua homma on vain laukauksia pimeään. Monet SEO-työkalut ovat aivan järjettömän hintaisia mutta SE Ranking on se mitä itse käytän. Se on helppo omaksua ja hintakaan ei ole paha. Lisäksi he tarjoavat 14 päivän ilmaisen kokeilujakson.
 6. Kokeile eri formaatteja: Eri ihmiset kuluttavat sisältöä eri tavoin, joten on tärkeää kokeilla eri formaatteja nähdäksesi, mikä toimii parhaiten yleisöllesi. Tämä voi tarkoittaa blogikirjoituksia, videoita, infografiikoita, webinaareja, podcasteja tai sosiaalisen median päivityksiä.

Sisältö, joka kiinnostaa yleisöäsi, ei ole ainoastaan arvokasta heille, vaan se rakentaa myös luottamusta ja uskollisuutta brändiäsi kohtaan.

Hakukoneoptimointi (SEO) ja sen rooli sisältömarkkinoinnissa

Hakukoneoptimointi (SEO) on olennainen osa sisältömarkkinointia. Tämä strategia pyrkii parantamaan verkkosivustosi näkyvyyttä hakukoneiden, kuten Googlen, orgaanisissa (eli maksuttomissa) hakutuloksissa. SEO:n tavoitteena on lisätä liikennettä sivustollesi tuottamalla sisältöä, joka vastaa yleisösi hakukysymyksiin ja -tarpeisiin. Tässä on muutamia tapoja, joilla SEO yhdistyy sisältömarkkinointiin:

 1. Avainsanat: Hakukoneet käyttävät avainsanoja ymmärtääkseen, mistä sisällöstäsi on kyse, ja sijoittavat sivustosi hakutuloksiin näiden avainsanojen perusteella. Avainsanojen tutkimus – eli ymmärtäminen, mitä sanoja ja lauseita yleisösi käyttää hakiessaan tietoa – on tärkeä osa sisällön luomista.
 2. Laadukas sisältö: Hakukoneet arvostavat korkealaatuista sisältöä. Teksti, joka on hyvin kirjoitettu, informatiivinen ja tarjoaa todellista arvoa lukijoille, nähdään hakukoneiden silmissä parempana kuin ohut tai vähemmän hyödyllinen sisältö.
 3. Sisältöjen linkittäminen: Linkkien luominen sisällön sisällä ja sivustosi ulkopuolelta voi parantaa SEO-näkyvyyttäsi. Sisäiset linkit auttavat hakukoneita ymmärtämään sivustosi rakenteen ja sisällön, kun taas ulkoiset linkit toimivat ”ääninä” sivustollesi, parantaen sen uskottavuutta ja autoriteettia.
 4. Sisällön päivittäminen: Hakukoneet suosivat sivustoja, jotka päivittävät sisältöään säännöllisesti. Tämä tarkoittaa, että uuden sisällön luominen ja vanhan sisällön päivittäminen voi auttaa parantamaan SEO-näkyvyyttäsi.
 5. Mobiili-optimointi: Yhä useammat ihmiset käyttävät mobiililaitteita hakiessaan tietoa verkosta. Hakukoneet suosivat mobiiliystävällisiä sivustoja, joten on tärkeää, että sisältösi on optimoitu myös mobiililaitteille.
 6. Meta-tiedot: Otsikot, meta-kuvaukset ja alt-tekstit ovat kaikki osa SEO-strategiaa, joka auttaa hakukoneita ymmärtämään ja indeksoimaan sisältöäsi.

SEO ja sisältömarkkinointi ovat siis läheisesti yhteydessä toisiinsa. Hyvä sisältömarkkinointistrategia ottaa huomioon SEO:n parhaat käytännöt, jotta sisältösi tavoittaa mahdollisimman suuren ja relevantin yleisön.

Sisällön jakelu: Miten saat sisältösi oikeiden ihmisten luettavaksi

Sisällön luominen on vasta puolet matkasta. Jotta sisältömarkkinointi olisi tehokasta, sinun on myös varmistettava, että sisältösi tavoittaa oikean yleisön. Tässä on muutamia tapoja saada sisältösi oikeiden ihmisten luettavaksi:

 1. Sosiaalinen media: Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook, LinkedIn, Twitter, TikTok ja Instagram, ovat erinomaisia kanavia sisällön jakamiseen. Voit luoda julkaisuja, jotka houkuttelevat seuraajiasi lukemaan sisältöäsi ja jakamaan sitä omissa verkostoissaan.
 2. Sähköpostimarkkinointi: Sähköpostin uutiskirjeet ovat tehokas tapa saada sisältösi suoraan yleisösi postilaatikkoon. Tämä on vielä tärkeämpi kuin some. Somen algoritmit voivat muuttua koska tahansa ja yleisösi saattaa hävitä mutta sähköpostilistan sinä omistat itse. Sitä kannattaa alkaa keräämään heti alkumetreillä ja GetResponse on loistava työkalu siihen hommaan.
 3. SEO: Kuten aiemmin mainittiin, hakukoneoptimointi on tärkeä tapa saada sisältösi ihmisten luettavaksi. Kun sisältösi on optimoitu hakukoneille, ihmiset voivat löytää sen orgaanisten hakujen kautta.
 4. Yhteistyöt ja kumppanuudet: Yhteistyö muiden yritysten tai vaikuttajien kanssa voi laajentaa sisällön näkyvyyttä. Voit esimerkiksi kirjoittaa vierasblogikirjoituksia toisten yritysten blogeihin tai tehdä yhteistyötä vaikuttajien kanssa sosiaalisessa mediassa.
 5. Mainonta: Maksetut mainokset, kuten Google Ads tai sosiaalisen median mainokset, voivat auttaa tavoittamaan suuremman yleisön. Voit kohdistaa mainoksesi tiettyihin demografisiin tietoihin, kiinnostuksen kohteisiin tai käyttäytymiseen, jotta se tavoittaa oikean yleisön.

Sanottakoon tässä vielä että sisällön jakelussa tärkeää on laatu, ei määrä. On parempi keskittyä muutamaan tehokkaaseen kanavaan, jotka todella tavoittavat yleisösi, kuin yrittää olla läsnä joka puolella ilman selkeää strategiaa. Siinä polttaa itsensä vain loppuun.

Sosiaalisen median rooli sisältömarkkinoinnissa

Sosiaalisen median merkitystä ei voi aliarvioida nykypäivän sisältömarkkinoinnissa. Sosiaalinen media tarjoaa yrityksille usein täysin ilmaisen kanavan, jonka kautta he voivat jakaa sisältöä, osallistua keskusteluihin, rakentaa yhteisöä ja sitouttaa yleisöä lukemattomilla eri tavoilla. Tässä on muutamia tapoja, joilla sosiaalinen media voi tukea sisältömarkkinointiasi:

 1. Sisällön jakelu: Kuten edellä mainittiin, sosiaalinen media on tehokas tapa jakaa sisältöäsi. Voit hyödyntää erilaisia sosiaalisen median alustoja, kuten Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest ja YouTube, tuoda sisältösi suoraan yleisöllesi.
 2. Brändin rakentaminen: Sosiaalinen media antaa yrityksille mahdollisuuden rakentaa ja vahvistaa brändiään jatkuvan yleisönsä kanssa käydyn vuorovaikutuksen kautta. Voit käyttää sosiaalista mediaa korostamaan yrityksesi arvoja, esittelemään yrityskulttuuriasi ja jakamaan tarinoita, jotka resonoi yleisösi kanssa.
 3. Osallistuminen keskusteluun: Sosiaalinen media antaa yrityksille mahdollisuuden olla osa laajempaa keskustelua. Tämä voi tarkoittaa alan uutisten, trendien tai aiheiden kommentointia. Tämä auttaa yritystäsi pysymään relevanttina ja aktiivisena yleisösi mielessä.
 4. Yleisön sitouttaminen: Some tarjoaa lukuisia tapoja sitouttaa yleisöä, kuten kilpailuja, Q&A-sessioita, suoria lähetyksiä ja paljon muuta.
 5. Palautteen kerääminen: Somen kautta saat nopeasti palautetta yleisöltäsi. Tämä voi auttaa sinua ymmärtämään, mitä sisältöä yleisösi arvostaa eniten ja millä alueilla sinun tulisi parantaa.

Huomaa että jokainen sosiaalisen median alusta on erilainen ja houkuttelee erilaista yleisöä. On tärkeää ymmärtää, millä alustoilla yleisösi on aktiivisimmin, ja mukauttaa sisältöstrategiasi näiden alustojen erityispiirteisiin.

Sähköpostimarkkinointi sisältöstrategiassasi

Sähköpostimarkkinointi on yksi vanhimmista, mutta edelleen erittäin tehokkaista digitaalisen markkinoinnin muodoista. Vaikka sosiaalisen median alustat saattavat tuntua houkuttelevammilta, tutkimukset osoittavat, että sähköposti tarjoaa usein paremman vastineen työlle. Jos haluat lukea sähköpostimarkkinoinnista lisää, tsekkaa tämä kirjoitus.

Tässä on muutamia syitä, miksi ja miten sähköpostimarkkinointi on tärkeä osa monipuolista sisältöstrategiaa:

 1. Henkilökohtainen yhteys: Sähköposti on henkilökohtaisempi kuin monet muut markkinointikanavat. Se antaa sinulle mahdollisuuden ottaa yhteyttä yleisöösi suoraan heidän postilaatikkoonsa, jolloin voit luoda syvemmän ja merkityksellisemmän yhteyden.
 2. Kohdennettu sisältö: Sähköpostimarkkinoinnin työkalut mahdollistavat sisällön kohdentamisen ja räätälöinnin tietyille yleisöryhmille tai jopa yksittäisille tilaajille. Tämä tarkoittaa, että voit tarjota arvokkaampaa ja merkityksellisempää sisältöä jokaiselle tilaajalle.
 3. Jatkuva sitoutuminen: Sähköpostin avulla voit pitää yhteyttä yleisöösi säännöllisesti. Voit muistuttaa heitä uusista blogikirjoituksista, jakaa alan uutisia tai tarjota erikoistarjouksia.
 4. Mittaaminen ja analysointi: Useimmat sähköpostimarkkinointialustat tarjoavat kattavat analytiikkatyökalut, joiden avulla voit seurata avausprosentteja, klikkausprosentteja ja muita tärkeitä mittareita. Tämä auttaa ymmärtämään, mikä sisältö toimii parhaiten ja missä taas on parantamisen varaa.
 5. Automaatio: Sähköpostimarkkinoinnin automaatio mahdollistaa monimutkaisten markkinointikampanjoiden luomisen, jotka pohjautuvat tilaajien käyttäytymiseen tai tiettyihin triggereihin. Esimerkiksi, voit lähettää automaattisesti tervetuliaisviestin uusille tilaajille tai seurata ostajien polkua myynninedistämiskirjeiden avulla.

Sähköpostimarkkinointi on siis tärkeä osa tehokasta sisältöstrategiaa. Somen algoritmit muuttuu, trendit vaihtelee mutta sähköpostilista on asia minkä sinä omistat! Sen avulla voit pitää yhteyttä yleisöösi, tarjota heille arvokasta sisältöä ja mitata sitoutumista ja tuloksia.

Kuvat ja grafiikka sisältömarkkinoinnissa

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tässä on muutamia syitä, miksi kuvat ja grafiikka ovat sisältömarkkinoinnissa tärkeitä:

 1. Houkuttelevuus: Hyvin suunniteltu ja toteutettu grafiikka tai kuva kiinnittää lukijan huomion ja tekee sisällöstä houkuttelevamman. Kuvat voivat myös tehdä pitkistä tekstikappaleista helpommin lähestyttäviä, jolloin lukijat viipyvät sivustollasi pidempään.
 2. Viestin välittäminen: Kuvat ja grafiikka voivat auttaa viestin välittämisessä tehokkaammin kuin pelkkä teksti. Esimerkiksi infografiikka voi auttaa ymmärtämään monimutkaisia konsepteja tai tilastoja, ja kuvitus tai valokuva voi tukea tai vahvistaa tekstisisältöä.
 3. Muistettavuus: Ihmiset muistavat kuvallista tietoa paremmin kuin tekstiä. Tästä syystä kuvien ja grafiikan sisällyttäminen sisältöön voi parantaa sisältösi muistettavuutta ja siten yrityksesi näkyvyyttä.
 4. Jakoystävällisyys: Visuaalisesti houkutteleva sisältö saa usein enemmän jakoja sosiaalisessa mediassa. Hyvä kuva tai grafiikka voi siis auttaa sisältösi leviämään ja tavoittamaan laajemman yleisön.
 5. Brändin vahvistaminen: Johdonmukainen kuvitustyyli tai grafiikka voi auttaa vahvistamaan brändiäsi ja tehdä yrityksestäsi tunnistettavamman.

Kuvat ja grafiikat ovat siis olennainen osa sisältömarkkinointia. Mutta kuten kaikki sisältö, myös visuaalisen sisällön tulee olla laadukasta, merkityksellistä ja kohderyhmälle arvokasta. Hyvin suunniteltu ja toteutettu visuaalinen sisältö voi merkittävästi parantaa sisältömarkkinoinnin tehokkuutta ja tuloksia.

Mistä niitä kuvia sitten saa? Itse suosin Envato Elementsiä. Hinta-laatu-suhteeltaan parempaa ei ole tullut vastaan. Valtava, jatkuvasti laajeneva kirjasto tarjoaa kuvia, grafiikkaa, videoita ja vaikka mitä muuta yksinkertaisella lisenssillä ja edullisella hinnalla. Voit lukea arvostelun Envato Elementistä täältä.

Lopuksi

Sisältömarkkinointi on äärimmäisen tehokas tapa tavoittaa ja sitouttaa yleisösi digitaalisessa maailmassa. Tässä artikkelissa olemme käsitelleet erilaisia aiheita ja antaneet sinulle arvokkaita vinkkejä ja ideoita sisältömarkkinoinnin tehostamiseen.

Olemme katsoneet sisältömarkkinoinnin perusteita, kuten sen määritelmää ja tärkeyttä liiketoiminnallesi. Olemme tutustuneet siihen, miten aloittaa sisältömarkkinointi ja miten tunnistaa ja ymmärtää kohdeyleisösi. Olemme myös käsitelleet hakukoneoptimoinnin roolia sisältömarkkinoinnissa sekä sosiaalisen median merkitystä sisältöstrategiassa.

Lisäksi olemme puhuneet sähköpostimarkkinoinnin ja visuaalisen sisällön tärkeydestä.

Muista, että tehokas sisältömarkkinointi vaatii jatkuvaa oppimista, kokeilua ja kehittymistä. Ole avoin uusille ideoille ja trendeille, ja seuraa alalla tapahtuvia muutoksia. Sisältömarkkinointi on maraton, ei pikamatka. Tärkeintä on että aloitat!

Toivomme, että tämä artikkeli on tarjonnut sinulle arvokasta tietoa ja inspiroinut sinua luomaan entistä parempaa sisältöä. Muista tavoittaa yleisösi arvokkaalla sisällöllä, olla aito ja luoda vahva yhteys heihin.

Menestystä sisältömarkkinoinnin matkallasi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja

Picture of Joni Pystö

Joni Pystö

Tampereella asuva freelancer jonka sydäntä lähellä ovat valokuvaus, nettisivujen rakentaminen ja niihin liittyvät sovellukset ja palvelut.

Viimeisimmät artikkelit

Kuukauden tarjous

Huomautus

Saatan ansaita palkkion tietyistä tässä blogissa mainituista tuotteista tai palveluista. Voit olla varma, että suosittelen vain tuotteita ja palveluita, joita olen itse käyttänyt ja/tai joiden uskon olevan arvokkaita lukijoilleni. Jos teet ostoksen tai rekisteröitymisen tämän blogin linkkien kautta, et maksa enempää, mutta autat minua pitämään tämän sivuston aina ilmaisena ja laadukkaana. Kiitos!

-Joni