Miksi sähköpostimarkkinointi on välttämätöntä?

JAA YSTÄVÄLLE

sähköpostimarkkinointia

Kaikki julkaisuni tässä blogissa saattavat sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit on merkattu alleviivauksella.

Mitä on sähköpostimarkkinointi?

Sähköpostimarkkinointi on tapa, jolla yritykset pystyvät olemaan yhteydessä asiakkaisiin suoraan. Ja mikä parasta, yrityksesi on heille jo tuttu! Sähköpostimarkkinointi mahdollistaa sen, että yritykset voivat lähettää tietoa, tarjouksia tai uutisia suoraan asiakkaille. Hinta-laatusuhteeltaan se on aivan huikea tapa lisätä myyntiä ja upea mahdollisuus pienillekin yrityksille pysyä asiakkaiden mielessä.

Mitä sähköpostimarkkinointi sitten voisi käytännössä olla? Vaikka kuukausittainen uutiskirje, jossa kerrot asiakkaille kuulumiset ja uudet jutut yrityksestäsi. Tai se voi olla sähköposti, jossa kerrot alennusmyynnistä tai tarjoat jotain spesiaalia vain sähköpostilistasi tilanneille. Tai ehkä lähetät asiakkaillesi kutsun VIP-tapahtumaan. Mahdollisuudet ovat loputtomat!

Sähköpostimarkkinoinnin takana on kuitenkin enemmän kuin vain viestien kirjoittaminen ja lähettäminen. Se vaatii suunnittelua, kohdentamista, testausta ja analysointia. Eli pähkinänkuoressa: sinun pitää tietää, mitä viestejä lähetät, kenelle lähetät ne, miten ne toimivat ja mitä voit oppia seuraavaa viestiä varten.

Mutta ennen kuin mennään syvemmälle siihen, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, on tärkeää ymmärtää yksi asia: sähköpostimarkkinointi on vuonna 2023 loistava tapa (ellei jopa paras) pitää yhteyttä asiakkaisiin, tehdä enemmän myyntiä ja kasvattaa yritystäsi.

Seuraavissa kappaleissa käymme läpi, mitä kaikkea siihen sisältyy!

Sähköpostimarkkinoinnin hyödyt yrityksille

Vaikka vuosi 2023 saattaa tuoda mieleen kaikenlaista hienoa teknologiaa ja futuristisia markkinointityökaluja, sähköpostimarkkinointi on yhä yksi parhaista tavoista saada yrityksesi kasvamaan. Syitä on monia.

Ensinnäkin, sähköpostimarkkinointi on suora ja henkilökohtainen tapa kommunikoida asiakkaidesi kanssa. Et lähetä viestiä jonnekin avaruuteen toivoen, että joku näkee sen. Ei, lähetät sen suoraan asiakkaasi postilaatikkoon. Se on kuin kutsuisit heidät kylään tai juttelisit heille kasvotusten. Se luo läheisyyttä ja luottamusta, mikä on äärimmäisen tärkeää asiakassuhteiden rakentamisessa ja ylläpitämisessä. Toki viestien sisällön pitää tuoda lisäarvoa, eikä vain spämmätä niitä ketkä uutiskirjeen ovat tilanneet.

Toiseksi, sähköpostimarkkinointi on erittäin kohdennettua. Voit segmentoida sähköpostilistasi niin, että lähetät oikeanlaisia viestejä oikeille ihmisille. Jos sinulla on esimerkiksi erityinen tarjous tiettyyn tuotteeseen, voit lähettää sen niille asiakkaille, jotka olet jo aiemmin todennut kiinnostuneiksi kyseisestä tuotteesta. Tämä lisää merkittävästi viestin relevanssia asiakkaalle ja todennäköisyyttä, että hän reagoi viestiin toivotulla tavalla.

Kolmanneksi, sähköpostimarkkinointi on mitattavissa. Voit seurata avausprosentteja, klikkausprosentteja, konversioita ja paljon muuta. Näin tiedät tarkalleen, mitkä viestit toimivat ja mitkä eivät, ja voit jatkuvasti kehittää ja parantaa toimintaasi. Tämä on arvokasta tietoa, joka auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä ja saavuttamaan parempia tuloksia.

Neljänneksi, sähköpostimarkkinointi on kustannustehokasta. Ei tarvitse painaa esitteitä, ei tarvitse maksaa mainostilasta. Tarvitset vain hyvän sähköpostimarkkinointiohjelman, ja olet valmis! (Sivutalo suosittelee GetResponsea). Tämä tekee sähköpostimarkkinoinnista erinomaisen vaihtoehdon etenkin pienille ja keskisuurille yrityksille, joilla ei välttämättä ole suuria markkinointibudjetteja.

Sähköpostimarkkinointi on siis erittäin tehokas tapa kasvattaa myyntiä. Se auttaa sinua houkuttelemaan uusia asiakkaita, pitämään yhteyttä vanhoihin asiakkaisiin ja herättämään kiinnostusta tuotteitasi ja palveluitasi kohtaan. Ja koska viestit ovat kohdennettuja ja henkilökohtaisia, ne resonoivat usein asiakkaiden kanssa paljon tehokkaammin kuin massamarkkinointiviestit.

Miten aloittaa sähköpostimarkkinointi?

Okei, otetaan siis seuraavaksi selvää siitä, miten pääset vauhtiin sähköpostimarkkinoinnin kanssa. Ja ei, ei tarvitse olla markkinoinnin guru tai teknologiavelho aloittaaksesi – perusasiat ovat yllättävän yksinkertaisia!

 1. Luo sähköpostilista

Ensimmäinen askel on luoda sähköpostilista. Tämä on joukko ihmisiä, jotka ovat antaneet sinulle luvan lähettää heille sähköpostia. On tärkeää kunnioittaa tätä lupaa ja lähettää vain sellaista sisältöä, jota he ovat suostuneet vastaanottamaan.

Miten saat ihmisiä liittymään listallesi? Esimerkiksi tarjoamalla heille jotain arvokasta vastineeksi! Tämä voi olla vaikkapa alennuskuponki, ilmainen opas tai pääsy yksinoikeudelliseen sisältöön. Muista vain, että se pitää olla jotain, mistä kohdeyleisösi on aidosti kiinnostunut.

 1. Valitse sähköpostimarkkinointityökalu

Seuraavaksi tarvitset työkalun, jolla hallitset sähköpostilistaa ja lähetät viestit. On olemassa monia työkaluja, jotka auttavat sinua suunnittelemaan houkuttelevia sähköposteja, segmentoimaan listasi, automatisoimaan viestien lähettämistä ja mittaamaan tuloksia. Toiset ovat hyviä, toiset umpisurkeita. Toiset maksavat liikaa, toiset vieläkin enemmän.

GetResponse on virkistävä poikkeus. He tarjoavat myös ilmaisen jäsenyyden.

 1. Suunnittele sähköpostikampanjasi

Kun olet saanut listasi kasaan ja valinnut työkalusi, on aika ryhtyä suunnittelemaan sähköpostikampanjasi. Mitä haluat saavuttaa? Kenelle viestisi on suunnattu? Millainen sisältö kiinnostaa heitä? Mitkä ovat parhaat ajat lähettää viestejä? Suunnittelu on avain onnistumiseen, joten ota aikaa tämän vaiheen läpikäymiseen.

 1. Lähetä viestit ja seuraa tuloksia

Kun kampanjasi on valmis, voit alkaa lähettää viestejä. Mutta työ ei lopu tähän – on tärkeää seurata tuloksia ja oppia niistä. Mikä toimi? Mikä ei toiminut? Mitä voit tehdä paremmin ensi kerralla?

Kaiken kaikkiaan sähköpostimarkkinoinnin aloittaminen ei ole rakettitiedettä. Se vaatii hieman aikaa ja vaivaa alussa, mutta kun saat pallon pyörimään, se voi tuoda suuria tuloksia yrityksellesi. Ja muistathan, että aina ei tarvitse mennä täydellisesti. Tärkeintä on aloittaa ja oppia matkan varrella.

sahkopostimarkkinointi
Mainos: GetResponse – huikea työkalu alkaen 0€!

Kuinka optimoida sähköpostikampanjat vuonna 2023?

Nyt kun olet aloittanut sähköpostimarkkinoinnin, haluat varmasti tietää, miten voit optimoida kampanjasi saadaksesi parhaat mahdolliset tulokset. Tässä on sinulle muutamia vinkkejä, jotka ovat erityisen relevantteja vuonna 2023.

 1. Kohdenna viestisi

Jokainen sähköpostisi vastaanottaja on erilainen, joten miksi lähettäisit kaikille saman viestin? Hyödynnä sähköpostimarkkinointityökalusi segmentointiominaisuuksia ja räätälöi viestisi vastaanottajan mukaan.

 1. Testaa, testaa, testaa

A/B-testaus on ystäväsi. Kokeile erilaisia otsikoita, aloituskappaleita, sisältöjä, kuvia, lähetysaikoja… Lista on loputon. Jatkuva testaus auttaa sinua ymmärtämään, mikä toimii parhaiten kohdeyleisöllesi, ja optimoimaan viestisi vastaavasti.

 1. Mobiiliystävällisyys on pakollista

Vuonna 2023 suuri osa sähköposteista luetaan mobiililaitteilla. Varmista, että sähköpostisi näyttävät hyvältä ja toimivat moitteettomasti kaikilla laitteilla. Tämä tarkoittaa selkeitä, ytimekkäitä viestejä, suuria ja helposti klikattavia painikkeita sekä nopeasti latautuvia kuvia.

 1. Automatisoi mutta pysy henkilökohtaisena

Sähköpostiautomaation avulla voit lähettää oikean viestin oikeaan aikaan ilman, että sinun täytyy tehdä sitä manuaalisesti. Esimerkiksi tervetuloviesti uudelle tilaajalle tai muistutus ostoskorissa olevista tuotteista voi tapahtua automaattisesti. Mutta muista, että automaatio ei tarkoita persoonattomuutta. Viestisi tulisi olla yhä henkilökohtaisia ja ihmisläheisiä.

 1. Pidä huolta sähköpostihygieniasta

Varmista, että sähköpostilistasi on puhdas ja ajantasainen. Poista vanhentuneet ja käyttämättömät sähköpostiosoitteet, ja pidä huoli, että sinulla on lupa lähettää viestejä jokaiselle listallasi olevalle henkilölle.

Näitä ohjeita noudattamalla voit pitää sähköpostimarkkinointisi tuoreena ja tehokkaana. Muista, että sähköpostimarkkinointi on jatkuvaa oppimista ja parantamista, joten ole valmis sopeutumaan ja kehittymään matkan varrella. Ja vielä bonus-vinkki: ole kiltti, älä spämmää. Älä lähettele viestejä monta kertaa päivässä, tai edes monta kertaa viikossa. Itse suosin yhtä viestiä per viikko, tai jopa yksi viesti joka toinen viikko.

sähköpostimarkkinointi
sahkopostimarkkinointi 4

Sähköpostimarkkinoinnin tulevaisuuden näkymät

Sähköpostimarkkinoinnin tulevaisuus on mielenkiintoinen. Vaikka sähköposti on yksi vanhimmista digitaalisen markkinoinnin työkaluista, se jatkaa kehittymistään ja mukautumistaan uusiin trendeihin. Mitä voimme (mahdollisesti) odottaa?

 1. Yhä räätälöidymmät viestit

Vaikka personointi on jo pitkään ollut osa sähköpostimarkkinointia, uskomme että se menee yhä syvemmälle. Koneoppiminen ja tekoäly parantavat kykyämme ymmärtää asiakkaiden käyttäytymistä ja mieltymyksiä, mikä tarkoittaa entistä räätälöidympiä ja henkilökohtaisempia viestejä.

 1. Automaation ja ihmisläheisyyden tasapaino

Sähköpostiautomaatio on tehokas työkalu, mutta samalla asiakkaat kaipaavat yhä enemmän aitoa, ihmisläheistä yhteyttä. Tämä tulee korostumaan, uskon näin. Tulevaisuudessa odotamme näkevämme yhä enemmän yrityksiä, jotka yhdistävät automaation ja ihmisläheisyyden parhaat puolet – luoden tehokkaita, mutta samalla henkilökohtaisia sähköpostikampanjoita.

 1. Interaktiivisuus

Interaktiiviset elementit, kuten animaatiot, pelit ja äänestäminen, tekevät sähköpostiviesteistä hauskoja ja osallistavia. Uskon, että näemme yhä enemmän tällaisia interaktiivisia elementtejä sähköpostimarkkinoinnissa tulevaisuudessa.

 1. Yksityisyys ja tietosuoja

Käyttäjien yksityisyyden ja tietosuojan korostuminen on trendi, joka vaikuttaa kaikkiin digitaalisen markkinoinnin muotoihin, myös sähköpostimarkkinointiin. Sähköpostimarkkinoijien on oltava yhä tietoisempia tietosuojakäytännöistä ja varmistettava, että he noudattavat kaikkia sovellettavia lakeja ja asetuksia.

 1. Ammattimaiset sähköpostimarkkinoinnin työkalut

Kun markkinointi muuttuu yhä monimutkaisemmaksi, yritykset luottavat yhä enemmän ammattimaisiin sähköpostimarkkinoinnin työkaluihin. Nämä työkalut kehittyvät jatkuvasti, tarjoamalla yhä parempia ominaisuuksia listan hallintaan, sähköpostien suunnitteluun, automaatioon ja analytiikkaan.

Summa summarum, sähköpostimarkkinoinnin tulevaisuus näyttää lupaavalta. Vaikka teknologia ja trendit muuttuvat, yksi asia pysyy samana: sähköposti on tehokas tapa tavoittaa ja sitouttaa asiakkaasi. Odotamme innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

sivutalo sahkopostimarkkinointi

GetResponsen käyttöliittymä tuskin voisi olla selkeämpi.

Usein kysyttyä sähköpostimarkkinoinnista

Mitä on sähköpostimarkkinointi?

Sähköpostimarkkinointi on tapa, jolla yritykset voivat olla suorassa yhteydessä asiakkaisiinsa lähettämällä heille tietoa, tarjouksia tai uutisia suoraan sähköpostitse.

Miksi sähköpostimarkkinointi on tehokas markkinointimenetelmä?

Sähköpostimarkkinointi on tehokas, koska se on suora, henkilökohtainen, kohdennettu, mitattavissa oleva ja kustannustehokas tapa pitää yhteyttä asiakkaisiin ja kasvattaa yritystä.

Mitä vaaditaan sähköpostimarkkinoinnin suunnittelussa?

Sähköpostimarkkinoinnin suunnittelu vaatii ymmärrystä siitä, mitä viestejä lähetetään, kenelle viestit lähetetään, miten ne toimivat ja mitä voidaan oppia seuraavaa viestiä varten.

Miten sähköpostilista luodaan?

Sähköpostilista luodaan keräämällä ihmisten sähköpostiosoitteita, jotka ovat antaneet luvan lähettää heille sähköpostia. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi tarjoamalla arvokasta sisältöä, kuten alennuskuponkeja tai ilmaisia oppaita, vastineeksi heidän sähköpostiosoitteestaan.

Mitä sähköpostimarkkinointityökalua suositellaan?

Erilaisia työkaluja on monia, mutta suosittelen GetResponsea, joka tarjoaa myös ilmaisen jäsenyyden.

Miten optimoin sähköpostikampanjani vuonna 2023?

Kampanjan optimointiin kannattaa hyödyntää segmentointia, A/B-testausta, mobiiliystävällistä suunnittelua, automaatiota ja sähköpostihygieniaa.

Kuinka usein minun pitäisi lähettää sähköpostiviestejä?

Lähetystiheyden tulee olla tasapainossa: ei liian usein, ettei se ärsytä vastaanottajia, mutta tarpeeksi usein pitääkseen yrityksen mielenkiintoisen. Yksi viesti viikossa tai jopa joka toinen viikko saattaa olla hyvä lähtökohta.

Mikä on sähköpostimarkkinoinnin tulevaisuus?

Vaikka sähköposti on yksi vanhimmista digitaalisen markkinoinnin työkaluista, se jatkaa kehittymistä ja pysyy relevanttina. Tekoäly ja automaatio ovat kaksi merkittävää trendiä, jotka vaikuttavat sähköpostimarkkinoinnin tulevaisuuteen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoittaja

Picture of Joni Pystö

Joni Pystö

Tampereella asuva freelancer jonka sydäntä lähellä ovat valokuvaus, nettisivujen rakentaminen ja niihin liittyvät sovellukset ja palvelut.

Viimeisimmät artikkelit

Kuukauden tarjous

Huomautus

Saatan ansaita palkkion tietyistä tässä blogissa mainituista tuotteista tai palveluista. Voit olla varma, että suosittelen vain tuotteita ja palveluita, joita olen itse käyttänyt ja/tai joiden uskon olevan arvokkaita lukijoilleni. Jos teet ostoksen tai rekisteröitymisen tämän blogin linkkien kautta, et maksa enempää, mutta autat minua pitämään tämän sivuston aina ilmaisena ja laadukkaana. Kiitos!

-Joni